Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Support area for phpBB's mChat extension
User avatar
Woody
Donor
Posts: 3
Joined: 27 Oct 2022, 16:28

Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Post by Woody »

After I installed mChat on my board all I got was an error 500

It drove me mad trying to track it down.

I looked in the server error logs and notice that 5 errors were occurring everytime someone tried to visist the BBS, it kept saying it couldn't find a any files in ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template

[Sat Oct 15 16:54:09.368456 2022] [proxy_fcgi:error] [pid 52855:tid 140435808831232] [client 82.7.250.88:0] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Twig\\Error\\LoaderError: Unable to find template "@dmzx_mchat/mchat_navlink.html" (looked into: /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template, /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/theme) in "@dmzx_mchat/event/overall_header_navigation_append.html" at line 2. in /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php:250\nStack trace:\n#0 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/phpbb/template/twig/loader.php(135): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->findTemplate()\n#1 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php(150): phpbb\\template\\twig\\loader->findTemplate()\n#2 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(299): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->getCacheKey()\n#3 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(381): Twig\\Environment->getTemplateClass()\n#4 ...', referer: https://stevewoodmore.com/adm/index.php ... alsettings
[Sat Oct 15 16:54:12.419779 2022] [proxy_fcgi:error] [pid 52855:tid 140435834009344] [client 82.7.250.88:0] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Twig\\Error\\LoaderError: Unable to find template "@dmzx_mchat/mchat_navlink.html" (looked into: /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template, /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/theme) in "@dmzx_mchat/event/overall_header_navigation_append.html" at line 2. in /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php:250\nStack trace:\n#0 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/phpbb/template/twig/loader.php(135): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->findTemplate()\n#1 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php(150): phpbb\\template\\twig\\loader->findTemplate()\n#2 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(299): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->getCacheKey()\n#3 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(381): Twig\\Environment->getTemplateClass()\n#4 ...', referer: https://stevewoodmore.com/adm/index.php ... alsettings
[Sat Oct 15 16:54:14.383410 2022] [proxy_fcgi:error] [pid 52855:tid 140435431356160] [client 82.7.250.88:0] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Twig\\Error\\LoaderError: Unable to find template "@dmzx_mchat/mchat_navlink.html" (looked into: /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template, /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/theme) in "@dmzx_mchat/event/overall_header_navigation_append.html" at line 2. in /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php:250\nStack trace:\n#0 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/phpbb/template/twig/loader.php(135): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->findTemplate()\n#1 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php(150): phpbb\\template\\twig\\loader->findTemplate()\n#2 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(299): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->getCacheKey()\n#3 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(381): Twig\\Environment->getTemplateClass()\n#4 ...', referer: https://stevewoodmore.com/adm/index.php ... alsettings
[Sat Oct 15 16:54:15.556274 2022] [proxy_fcgi:error] [pid 52855:tid 140435414570752] [client 82.7.250.88:0] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Twig\\Error\\LoaderError: Unable to find template "@dmzx_mchat/mchat_navlink.html" (looked into: /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template, /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/theme) in "@dmzx_mchat/event/overall_header_navigation_append.html" at line 2. in /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php:250\nStack trace:\n#0 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/phpbb/template/twig/loader.php(135): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->findTemplate()\n#1 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php(150): phpbb\\template\\twig\\loader->findTemplate()\n#2 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(299): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->getCacheKey()\n#3 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(381): Twig\\Environment->getTemplateClass()\n#4 ...', referer: https://stevewoodmore.com/adm/index.php ... alsettings
[Sat Oct 15 16:54:35.103074 2022] [proxy_fcgi:error] [pid 52856:tid 140436085659392] [client 82.7.250.88:0] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Twig\\Error\\LoaderError: Unable to find template "@dmzx_mchat/mchat_navlink.html" (looked into: /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template, /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/theme) in "@dmzx_mchat/event/overall_header_navigation_append.html" at line 2. in /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php:250\nStack trace:\n#0 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/phpbb/template/twig/loader.php(135): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->findTemplate()\n#1 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Loader/FilesystemLoader.php(150): phpbb\\template\\twig\\loader->findTemplate()\n#2 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(299): Twig\\Loader\\FilesystemLoader->getCacheKey()\n#3 /var/www/vhosts/stevewoodmore.com/httpdocs/vendor/twig/twig/src/Environment.php(381): Twig\\Environment->getTemplateClass()\n#4 ...'


I logged on with FTP, checked the remote dir, the files it was looking for were all there WTF?!!!
So i checked the files permissions, all 644 and the dir was 755

What hell is going on here?

I was chatting to someone else about this "Filezilla is your issue, dump and get a decent filae manage like Total commander"

That's exactly what I did.

(I kept my account open in the ACP in a totally separate browser to get round the error 500 so I can access the acp even when you cant get onto the board)

Disabled the ext in ACP, deleted the data, the deleted the dir, delete production in the cache directory, re uploaded the dir, enabled it and BANG!

All fully working...
terry2
Posts: 242
Joined: 22 Oct 2016, 18:22
Location: My castle

Re: Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Post by terry2 »

This issue is easy to solve you have filezilla set up wrong.

Filezilla is one of the biggest and best boys in the file game.
User avatar
Woody
Donor
Posts: 3
Joined: 27 Oct 2022, 16:28

Re: Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Post by Woody »

terry2 wrote: 04 Nov 2022, 21:16 This issue is easy to solve you have filezilla set up wrong.

Filezilla is one of the biggest and best boys in the file game.
Filezilla was set up correctly.
terry2
Posts: 242
Joined: 22 Oct 2016, 18:22
Location: My castle

Re: Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Post by terry2 »

No it was not it was uploading the files with wrong file perms your logs are the clue if you read them.
User avatar
Woody
Donor
Posts: 3
Joined: 27 Oct 2022, 16:28

Re: Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Post by Woody »

terry2 wrote: 05 Nov 2022, 16:14 No it was not it was uploading the files with wrong file perms your logs are the clue if you read them.
644 are the correct file permissions and 755 is the correct Dir permissions, the reason they couldn't be found is because Filezilla corrupted them.
This is a known bug with Filezilla.
terry2
Posts: 242
Joined: 22 Oct 2016, 18:22
Location: My castle

Re: Error 500 on 3.3.8 BBS - solved

Post by terry2 »

It's not a bug at all its in the settings by default its auto ;)
Screenshot from 2022-11-06 00-01-17.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Who is online

Users browsing this forum: CCBot [Bot] and 2 guests