Google chrome issue after upgrading to 3.3

Support area for phpBB's mChat extension
terry2
Donor
Posts: 212
Joined: 22 Oct 2016, 18:22
Location: My castle

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#21

Post by terry2 » 19 Feb 2020, 00:26

Dam strange all reports on mine have stopped after some user updates.

If it is phpbb 3.3 then i would look at the jquery version 3.3 is using as i had to adjust 14 of my exts to work inline with jquery-3.4.1.min.js

User avatar
kasimi
mChat developer
Posts: 1031
Joined: 06 Oct 2016, 09:56
Location: Germany
Contact:

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#22

Post by kasimi » 19 Feb 2020, 11:36

Replace jQuery 3 with jQuery 1.12.4 and see if that helps. jQuery 1.12.4 was used in phpBB 3.2.x.

Bgagger
Donor
Posts: 63
Joined: 28 Nov 2018, 15:57

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#23

Post by Bgagger » 19 Feb 2020, 20:14

kasimi wrote:
19 Feb 2020, 11:36
Replace jQuery 3 with jQuery 1.12.4 and see if that helps. jQuery 1.12.4 was used in phpBB 3.2.x.
The jquery path phpBB uses seems to be hardcoded, the file under assets/javascript/ is named 'jquery-3.4.1.min.js'
So, where in the code do need to replace that for the boardware to use an alternate file?

User avatar
kasimi
mChat developer
Posts: 1031
Joined: 06 Oct 2016, 09:56
Location: Germany
Contact:

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#24

Post by kasimi » 19 Feb 2020, 20:22

It's in includes/functions.php around line 4249. Or you could temporarily remove the file jquery-3.4.1.min.js and rename jquery-1.12.4.min.js to jquery-3.4.1.min.js.

Bgagger
Donor
Posts: 63
Joined: 28 Nov 2018, 15:57

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#25

Post by Bgagger » 19 Feb 2020, 20:29

I tried just replacing the file with version 1.12.4 and renaming it.

And what do you know, now desktop opera, mobile opera and mobile chrome suddenly works!

There is probably a reason why the phpBB 3.3 upgraded jquery though, so I need to do some further testing to see that rolling back to an older version doesn't mess up some other boardware feature.

But it does seem we may have found the culprit, thanks a lot for the advice!

User avatar
kasimi
mChat developer
Posts: 1031
Joined: 06 Oct 2016, 09:56
Location: Germany
Contact:

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#26

Post by kasimi » 19 Feb 2020, 20:32

That's valuable information, thanks. I'll sift the jQuery 3 changelogs for anything that stands out.

Also we need an explanation how updating Java mysteriously solved this. :lol:

Bgagger
Donor
Posts: 63
Joined: 28 Nov 2018, 15:57

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#27

Post by Bgagger » 19 Feb 2020, 21:13

I did some digging and found that jquery-3.4.1.min.js is specified separately in 'functions_acp.php' as well, and in several prosilver 3.3 files.
So for now I don't think the hack of renaming the jquery file is recommend. Instead I've restored the original jquery-3.4.1.min.js file, then uploaded a separate file for jquery-1.12.4.min.js and altered the functions file only, as suggested above.
Hopefully that will work so that if prosilver or acp features need 3.4.1 for whatever reason they can still find and run that version. While main board functions, and mchat goes with 1.12.4

So far I have not discovered any problems with this in the boardware overall, and have confirmed with at least two more users who have had problems that chat works better now in chrome.

User avatar
kasimi
mChat developer
Posts: 1031
Joined: 06 Oct 2016, 09:56
Location: Germany
Contact:

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#28

Post by kasimi » 21 Feb 2020, 16:25

I'm still clueless. If anyone has a 3.3 board where this can be reproduced reliably, send me a PM so I can give it a try.

terry2
Donor
Posts: 212
Joined: 22 Oct 2016, 18:22
Location: My castle

Re: Google chrome issue after upgrading to 3.3

#29

Post by terry2 » 21 Feb 2020, 19:13

Im phpbb 3.3 some of my users had this issue after they updated there java they no longer have this issue (dont ask me how) thats also why i pointed out the jquery-3.4.1 as some of my own exts was playing up (working fine) but would show an issue every now and then at random.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest